Нещодавно фахівці місії “Хаббла” опублікували нове зображення, отримане космічним телескопом.Супутнику вдалось зафільмувати планетарну туманність NGC 2371/2, що знаходиться від нас приблизно в 4 400 світлових років у сузір'ї Близнюків: як вважають вчені, вона сформувалася, коли солнцеподобная зірка досягла кінця свого життєвого циклу і викинула зовнішні шари. Це означає, що туманності вже скоро кінець. У всякому разі, зірки вмирають вже прямо зараз.

NGC 2371/2, як можна помітити, включає дві частки (бо спочатку передбачалося, що це два різних об'єкта — їх назвали NGC 2371 і NGC 2372): одна знаходиться в лівій нижній частині зображення, інша — у верхній правій. У центрі ж знімка — у вигляді яскравої зірки — помітний залишок зірки, выбросившей свої зовнішні шари.

Наголошується, що світіння супроводжується величезним викидом радіації, і ситуація зможе змінитися лише через кілька тисяч років, коли зірка перетвориться на чорну діру.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.