Компанія Wandera, яка займається безпекою стільникового зв'язку, вирішила перевірити, насправді розмови прослуховуються через смартфони чи ні.

Фахівці з кібербезпеки з Wandera повторили в інтернеті ряд таких експериментів і не виявили жодних свідчень того, що мобільні пристрої чи програми таємно прослуховувалися.

У минулому році чолі Facebook Марку Цукербергу це питання поставили на слуханнях в американському сенаті, і він категорично заперечував факт прослуховування. При цьому багато хто підозрює, що за ними все ж стежать і довіри до компаніям-гігантам стає все менше.

Співзасновник і виконавчий директор Wandera Элдар Таві впевнений в тому, що ніякої секретної передачі скільки-небудь значущих обсягів даних не відбувається.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я готовий підписатися під результатами цього дослідження і заявити, що ми не виявили ніяких свідоцтв прослушки на тестованих платформах. Це, звичайно, може відбуватися невідомим нам шляхом, але це вкрай малоймовірно", - повідомив він.

Крім того, в червні 2019 року вчені з Північно-східного університету в Массачусетсі перевірили 17 тис. мобільних додатків Android по всьому світу.

Ніякої прослушки вони не виявили, однак з'ясували, що деякі маленькі програми відсилали третій стороні скріншоти і навіть короткі відео з телефонів користувачів. З'ясувалося, що це робилося в інтересах не рекламодавців, а програмних розробників.

Нагадаємо, експерти розповіли, як Facebook, Microsoft і Google шпигують за користувачами.

Як повідомляв Знай. ua, Siri від Apple підслуховує розмови.

Також Знай. ua писав, що Google нарешті визнала те, про що здогадувалися мільйони.