Метеорити, які врізалися в поверхню Марса 11 мільйонів років тому довели, що на поверхні Червоної планети була вода.

Тепер планетологи з Університету Глазго використовували нову техніку для аналізу цих метеоритів і стверджують, що вони проливають світло на процес, який створив рідку воду на Марсі.

"Існує величезна кількість інформації про Марс, замкненими всередині метеоритів", - сказав Доктор Люк Дейлі, науковий співробітник в науці про Сонячній системі в школі географічних і земних наук Університету Глазго.

Повідомляється, що перший астероїд утворив масивний ударний кратер у вулканічній породі на поверхні Марса.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Цей вплив було досить великим і досить гарячим, щоб розтопити лід під поверхнею Марса і відправити його через утворені тріщини в скелі", – сказав д-р Дейлі.

Таким чином, вода просочилася під поверхню Марса.

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Зна.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.