У Києві на головному ЖД вокзалі презентували плацкартний вагон після капітального ремонту. І слід відзначити, що Укрзалізниця приємно здивувала, адже вагон повністю оновився і виглядає як новий. Зокрема, змінився інтер'єр салону, встановили нові сучасні вікна, полички та обладнання, пише “Інформатор”

Як відзначається, в купе для зручності пасажира також з’явилися додаткові світлодіодні світильники на кожне місце, а верхні полички обладнали захисним бортиком. Ще встановили екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження та дахову систему кондиціонування повітря.

У службовому купе провідника є пульт управління системами вагона, а енергосистема вагона обладнана перетворювачем напруги.

Такий ремонт одного вагона коштує 10,5 мільйона гривень, без урахування ПДВ. Це вдвічі дешевше нового вагона і дозволяє продовжити експлуатацію рухомого складу на половину його життєвого циклу, а саме на 14 років.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Всі роботи по модернізації «Укрзалізниця» виконала у власному депо «Каховка». Майже всі комплектуючі - вітчизняних виробників. Таким чином компанія реалізує програму імпортозаміщення. Всього в цьому і минулому році «Укрзалізниця» провела капітально-відновлювальний ремонт 134 вагонів.

Сьогодні ми демонструємо, як повинні виглядати все плацкартні вагони. А головне - яким повинен бути рівень комфорту. У цьому році почали роботу - модернізували 3 плацкартні вагони. Зараз «Укрзалізниця» працює над своїм бюджетом на 2020 рік. У компанії є близько 200 плацкартних вагонів, які можуть бути відновлені таким ремонтом”, - зазначив керівник компанії Євген Кравцов.

Наразі керівництво компанії замовчує про один важливий факт - вартість проїзду. Однак, дещо все ж вдалося з’ясувати: потяг Маріуполь-Київ. В цей день є два потяги. Один з них 010, який і є оновленим поїздом з підвищеним комфортом. Проїзд в плацкарті коштує 417 гривень, купе - 780 гривень, люкс - 1907. У звичайному поїзді (084д) проїзд в плацкарті обійдеться в 200 гривень, а в купе 315 гривень. Тобто, в поїзді, куди не дійшла модернізація керівництва, дешевше проїхати в купе, ніж в плацкарті вагона нового типу.

Нагадаємо, що команда зоологів з Національного музею природної історії США виявили в Амазонці новий вид вугра з рекордним показником електричного напруги.

Як повідомляв портал Знай.uа, що чекає на нашу планету і людство в майбутньому.

Також Знай.uа писав про те, що рятувальники перевантажені роботою – розруха в регіоні катастрофічна.