Кілька днів тому силовики намагалися розігнати у Каїрі, Суеці та кількох інших містах Єгипту мітинги проти президента Абдель Фаттаха ас-Сісі з допомогою сльозогінного газу, вогнепальної зброї та масових затримань.

Через протести у країні почалися збої в роботі деяких соціальних мереж та іноземних новинних сайтів. Про це повідомляє організація інтернет-моніторингу Netblocks.

Виявилося, що абоненти головних єгипетських провайдерів мають труднощі з доступом до Facebook, Facebook Messenger і декількох новинних видань, серед яких BBC.

Варто уточнити, що можливим приводом для блокування соцмереж у країні стало поширення інформації про корупцію у вищих колах єгипетської влади.

За словами очевидців, співробітники служби безпеки в цивільному зупиняли простих перехожих у центрі Каїра і перевіряли вміст профілів в соціальних мережах на смартфонах.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що Facebook збирається провести черговий ребрендінг популярних сервісів Instagram і WhatsApp. Додатки будуть перейменовані.

Як повідомляв портал Знай.uа, Стів Джобс міг інсценувати свою смерть і сховатися в Єгипті.

Також портал Знай.uа писав, що Марк Цукерберг оголосив про створення нової функції соцмережі, яка дозволить користувачам налагодити особисте життя - Facebook Dating.