Дітище Ілона Маском компанія Tesla програла справу про порушення трудового законодавства. Суд зобов'язав компанію публічно оголосити працівникам заводу рішення та виплатити звільненому робітникові компенсацію.

Суд по адміністративних справах Каліфорнії встав на сторону звільненого працівника компанії Tesla та 27 вересня прийняв рішення у цій справі. Рішення опубліковано на сайті Національної ради з трудових відносин (NLRB).

Ця справа тягнеться ще з 2017 року, коли Tesla звільнила одного з працівників заводу, які намагалися відстоювати свої права. Іншому робітникові буор винесено попередження.

Втративши роботу, чоловік звернувся за допомогою в профспілкове об'єднання “Союз робітників автомобільної промисловості” (UAW). Після цього в травні 2018 року Маск написав в Twitter, що забере оплачені компанією опціони на акції Tesla, якщо інші працівники вступлять в UAW.

Суд визнав цей запис порушенням трудового законодавства. Крім того, суд зобов'язав компанію виплатити компенсацію звільненому робітникові та відкликати попередження, винесене іншому працівникові. Згідно з постановою суду, рішення повино бути публічного оголошено співробітникам заводу зі складання електромобілів в місті Фримонт. При цьому Маск повинен особисто бути присутнім на зборах та зачитати повідомлення. Втім, зачитати може і представник трудового комітету, але присутність мільярдера обов'язкова.

Однак, як повідомляє Bloomberg, рішення суду, засноване лише на скаргах працівників, швидше за все, буде оскаржено. Національна рада з трудових відносин (NLRB) може змусити компанію виплатити заробітну плату співробітникам, однак у неї немає повноважень, щоб залучати керівників підприємств до особистої відповідальності за порушення трудового законодавства.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, сім'я з Каліфорнії подала у суд на компанію Tesla. Позивачі запевняють, що автомобіль компанії Model X мало не задавив вагітну жінку.

Як повідомляв портал Знай.ua, SpaceX Ілона Маска подала до суду на уряд США

Також Знай.ua писав, Ілон Маск подав до суду на NASA