Відтепер кожен житель Землі має змогу послухати Марс. Космічна агентція NASA привідкрило людям завісу космічної таємниці та записала звуки з поверхні Червоної планети.

Відповідні записи було опубліковано на Soundcloud і YouTube.

На аудіозаписах можна почути таємничі та загадкові звуки вітру та марсотрусів сусідньої планети.

"Голос Марсу" був записаний завдяки посадковому модулю InSight за домопогою чутливого сейсмометра SEIS.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вчені, які займалися цим дослідженням, у ході роботи зафіксували близько 100 подій, більша частина з яких є підземними поштовхами.

Нагадаємо, що вчені з космічного агенства США NASA показали, як "працює" чорна діра. Науковці опублікували візуалізацію чорної діри та продемонстрували, як гравітаційне поле виглядає збоку. Відповідне відео з'явилося на офіційній сторінці NASA у соціальній мережі Twitter.

чорна діра
чорна діра

Фахівці продемонстрували, як рух газу впливає на сприйняття чорної діри спостерігачем. Так, здається, що ліва частина зображення яскравіша за праву. Асиметрія, за словами вчених, зникає, якщо дивитися на фото по центру. Частина диска, яка рухається до нас, яскравіше, тому що вона рухається зі швидкістю, близькою до швидкості світла. Рух викликає зміна частоти на довжині хвилі світла. Це називається ефектом Доплера.

Раніше Знай.ua повідомляв, астрономи відкрили гігантську планету, яка порушила всі космічні закони: "І припустити не могли".

Також Знай.ua писав, за Сатурном виявили ворота в інший світ, Земля приречена.