Психолог Патрік Вінсент розповів, як відмовитися від гаджетів і пройти 7-денний діджитал детокс. Як передає "УП", він є спеціалістом по роботі з діджитал-залежності в Швеції і виступив на Life Engineering Forum у Києві.

Так, за словами Вінсента, багато людей відчувають Номофобію коли опиняються без гаджетів.

"В руках з телефоном здається, що ти можеш все контролювати. Ти в безпеці! 10 хв без нього - і ти щось важливе пропустив. Брак контролю стає джерелом залежності. Але наша миттєва реакція на повідомлення чи коментар включає центри задоволення і ми відразу ж відчуваємо себе спокійними", - розповів експерт.

Він зазначив, що багатозадачність, про яку так люблять говорити любителі гаджетів, насправді приносить тільки стрес. До того ж, на самооцінку сучасної людини все більше впливає кількість лайків і рейтинг. Психолог рекомендує дітей до 5 років повністю ізолювати від технологій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як пройти 7-денний діджитал-детокс:

Понеділок: розфоловте людей, які не є вашими близькими друзями, відпишіться від непотрібних сервісів, видаліть програми, якими ви не користуєтесь.

Вівторок: вимкніть всі push-повідомлення.

Середа: не дивіться на телефон першу годину після пробудження

Четвер: за годину до сну перестаньте "залипати" в телефон.

П'ятниця: сходіть куди-небудь, залишився телефон вдома.

Субота: перестаньте відповідати на повідомлення з соцмереж.

Неділя: вимкніть телефон на цілий день.

Нагадаємо, власник Samsung Galaxy Fold показав новий недолік девайса.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий інсайдер розповів, чого очікувати від Apple в 2020 році.

Також Знай.ua писав, експерти назвали найкращий смартфон 2019 року.