Співзасновник компанії Дмитро Корнілов склав гайд, який допоможе створити Instagram-маску.

Як зробити першу AR-маску

1. Для початку слід зайти на сайт Spark AR і встановіть програму.

2. Відкрийте і натисніть "Create Project". У меню буде три області:

3. Спочатку прочитайте визначення.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

4. Тепер додаємо "Face mesh". Для цього потрібно натиснути "Додати" у верхній панелі, обрати "3D Objects", а потім "Face mesh". На обличчі можна помітити шахову маску — це перший шар.

5. Клікніть "Face mesh" на лівій панелі і погляньте на праву тепер же там можна налаштувати шари-маски. Знайдіть "Material" і натисніть на "+" біля неї. Маска, за замовчуванням, стане білого кольору.

6. Для того, щоб перефарбувати і зробити прозорим матеріал, необхідно вибрати його в лівій панелі. Зокрема, "Plastic". Так само перейменуйте "Face mesh" — "Plastic".

Наголошується, що в лівій панелі вибираються складові елементи, в правій — їх налаштування. Після визначення матеріалу, необхідно вдатися до допомоги правій панелі. Знаходьте команду "Color" і вибираєте вподобаний колір. Приблизно так:

7. Після чого перетворюємо в напівпрозорий глянсовий пластик: ставимо навпроти "Specular" галочку і задаємо значення 100%, а в "Blend Mode" вибираємо "Screen".

8. Також можна додати написи під очима. Відкрийте Word/Блокнот/Google Doc і посередині аркуша пишемо два слова на відстані товщини носа. Наприклад, так:

9. Потім слід зробити скріншот і збережіть картинку.

10. Потім слід додати ще один "Face mesh" на лівій панелі. Додаємо матеріал: клікніть на правій панелі "Material" і "+", після чого виберіть "Create New". Приблизно так:

11. Виберіть зліва матеріал. Після чого в правій панелі "Shader" натисніть на drop down біля поля "Texture" і виберіть "New Image Texture". Завантажте файл з текстурою.

Вгорі правої панелі в "Shader Type" виберіть "Flat". На правій панелі "Blend Mode" ставимо режим "Multiply". Так:

12. Тепер зайдіть на лівій панелі в "Texture" і назвіть її "Text", а потім в правій панелі "No compression" ставимо галочку.

13. Тепер виставляємо світло. На лівій панелі "Direct Light" і "Ambient Light" викрутити "Intensity" на 100%. Ще можна погратися з кольором.

14. Виберіть на лівій панелі "Light Direction", на правій натисніть на стрілочку біля "Rotation" — внизу відкриється меню патчів. Додайте до патчу "Light Direction" ще "Loop Animation" і "Transition" з допомогою "Add Patch" (клацніть два рази).

15. У полі "Start" у Transition задайте значення 360 для всіх осей, а потім будь-який параметр у полі "Curve". З'єднайте з'явилися патчі в такому порядку (просто натисніть на стрілочку на патчі і з'єднуйте з'явилася ниточку зі стрілочкою на другому):

16. Тепер же залишилося зберегти та завантажити у соцмережі Instagram. Клікайте на "Save" — файл у форматі arproj.

17. Потім перейдіть по посиланню і завантажте ефект з допомогою покрокової інструкції. Перед тим, як завантажити його необхідно переконатися, що ваш Instagram синхронізований з Facebook.

18. Потім необхідно створити іконку ефекту: зробіть селфи зі своєю маскою. Або ж намалюйте самі.

19. Запишіть превью ефекту з допомогою тестової посилання, яку отримали під час покрокової завантаження. Ще її можна згенерувати в Spark AR, клікнувши на "Send to App".

20. На цьому все, ефект надіслано на модерацію і скоро ви можете побачити його в профілі.

Нагадаємо, що нещодавно в Chrome з'явилася можливість відправки посилань з десктопної версії програми на мобільні пристрої. Тепер Google почала розширювати можливості цієї функції.

Як повідомляв портал Знай.ua, творець Android Енді Рубін показав у Твіттері схожий на пульт смартфон з витягнутим екраном.

Також портал Знай.ua писав, що студія Running with Scissors анонсувала вихід четвертої частини божевільної серії Postal. Майбутня гра отримала підзаголовок No Regerts (назва навмисне з помилкою) і у неї навіть з'явився перший трейлер.