У 1976 році вчені NASA провели кілька експериментів під назвою Labeled Release, в результаті яких були виявлені примітивні форми життя на Марсі. Про це повідомив учасник експерименту Гілберт Левін у статті для одного з місцевих ЗМІ.

Так, в зонди Viking помістили поживні речовини і зразки ґрунту з Марса. У результаті вчені виявили там газоподібні сліди, які, можливо, залишили форми життя, що вживають їжу.

Вчені повторили тест, додавши в зразки речовини, смертельні для відомих форм життя. Реакції не було, тому в NASA вирішили, що вони виявили лише реакцію грунту. Експеримент закрили.

За словами Левіна, наступні 43 роки всі кораблі NASA, які досліджували Марс, були без приладів для виявлення життя. До того ж, в 2018 році марсохід Curiosity виявив на поверхні Марса органічні речовини, але у NASA заявили, що місія 2020 року не буде шукати форми життя.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, нобелівський лауреат розвіяв мрії про міграцію на іншу планету.

Як повідомляв портал Знай.uа, помер перший чоловік, що побував у відкритому космосі.

Також портал Знай.ua писав, NASA відкрили страшну таємницю кратерів на Марсі.