Уряд Японії розраховує взяти участь в міжнародній програмі з висадки людей на Місяць. Так, висадка запланована на 2024 рік й відбудеться у партнерстві зі США.

Про це повідомляє видання Space.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе аргументував це рішення тим, що США та Японія є союзниками та мають міцні зв'язки. Зокрема, Японія пропонує США технічну співпрацю для будівництва орбітальної станції для астронавтів в якості бази для програми дослідження Місяця "Артеміда". Комітет надасть пристрої для системи життєзабезпечення, обладнання для кондиціонування повітря та акумулятори.

Місяць
Місяць

Нещодавно космічна агенція NASA оголосила про те, що нова програма освоєння Місяця буде називатися Artemis. Програма містить три етапи: перший (Artemis 1), що передбачає непілотований політ встановленого на SLS корабля Orion навколо Місяця і його повернення на Землю, запланований на другу половину 2020 року. Другий етап (Artemis 2) - обліт природного супутника Землі з екіпажем на борту - намічений на 2022 рік. На третьому етапі (Artemis 3) NASA розраховує висадити астронавтів на Місяць у 2024 році.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За інформацією місцевих видань, японська влада планує не тільки отримати можливість брати участь в місіях польотів на Місяць, але і підвищити конкурентоспроможність країни в космічній галузі.

Нагадаємо, що у NASA показали нові скафандри для перших колонізаторів Місяця: фото.

Як повідомляв Знай.uа, шеф-кухар розкрив секрет вічної молодості королеви Єлизавети II: келих солодкого вина і шоколадка.

Також портал Знай.uа писав, батько влаштував дітям катівню у підвалі: 9 років примушував чекати кінця світу, фото.