Вчені з університету Річмонда вчинили нааймиліший науковий прорив - вони навчили щурів водити машини для збору їжі. Це відкриття розвінчало уявлення вчених про будову мозку гризунів, які виявилися набагато розумніші, ніж передбачалося раніше.

Цю інформацію повідомляє New Scientist з посиланням на дослідження.

Автор наукової роботи Келлі Ламберт разом зі своїми колегами вирішили з'ясувати, чи зможуть щури управляти рухомим транспортом. Для експерименту створили спеціальний маленький автомобіль. Кожен раз, коли гризуни починали їхати хоч у якомусь напрямку, їх винагороджували смакотою. У підсумку, навчили щурів в'їжджати в необхідні коробки.

У ході експерименту вчені з'ясували, що процес водіння розслабляє щурів. За словами Ламберт, відкриття того, що гризуни можуть водити машини, демонструє "нейропластичність" їх мозку, що належить до їх здатності гнучко реагувати на нові виклики.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що вчені зробили вражаюче відкриття - вони вважають, що мозок людини запрограмований на те, щоб захистити нас від смерті, тому навіть думки про смерть він відкидає.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні показали нову смертоносну зброю: у ворога немає шансів.

Також портал Знай.uа писав, що експерти назвали 10 найбільш потужних процесорів для смартфонів повний список.