Астрономи з Массачусетського університету в Амхерсті виявили в космосі дивовижний об'єкт, які довгий час залишався науковим "фольклором". Дослідники космічних просторів помітили слабкий згусток, що світився.

Для спостереження вони використовували ALMA — Атакамську велику решітку міліметрового діапазону, масив із 66 радіотелескопів, розташованих в горах Чилі.

За словами одного з авторів дослідження Христини Вільямс, те що вона побачила, було таємничим, так як галактика ставала видимою лише на одній довжині хвиль:

Давня міфічна галактика

"Світло, здавалося, не було пов'язане ні з однією відомою галактикою взагалі. Коли я побачила, що ця галактика невидима на будь-якій іншій довжині хвилі, я дуже зраділа, оскільки це означало, що вона, ймовірно, дійсно знаходиться дуже далеко і приховано за хмарами пилу". Христина Вільямс

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Згідно з підрахунками вчених, світлу від цієї галактики знадобилося близько 12,5 мільярда років, щоб дійти до землі. За словами дослідників, вони дивилися на "живу копалину".

Давня міфічна галактика

Астрономи відзначили, що спостережуване випромінювання викликане тепловим випромінюванням частинок пилу, які ефективно приховують все світло, випромінюване зірками всередині галактики–"монстра". Це спостереження допоможе вирішити одне з головних питань астрономії, адже, як виявилося, зрілі галактики з'явилися в молодому Всесвіті "з нізвідки".

Як повідомляв портал Знай.uа, у різних куточках планети люди знаходили таємничі кола на полях. Є припущення, що таким чином з людством намагаються зв'язатися інопланетні цивілізації.

Також портал Знай.uа писав, що вчені Університету в Швеції з'ясували, що найбільший метеоритний кратер в Європі, ударна структура Сільян, є середовищем існування невідомих мікроорганізмів.