При спробі розгадати одну з таємниць Всесвіту, учені прийшли до висновку, що чорні діри є не аномальними зонами, а пусковими механізмами еволюції. Вони стверджують, що "цементом і цеглою" Галактики є саме чорні дірки.

Так, для розгадки таємниці минулого, фахівці з Університету Токіо використовували дані від 5 телескопів. Вони уважно спостерігали за космічним об'єктом SSA22, який знаходиться в сузір'ї Водолія.

"Враховуючи його віддаленість від нас, це робить кластер структурою з часу, коли Всесвіт був молодшим. Кластери можуть бути заповнені сотнями або навіть тисячами галактик", — сказали експерти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також ще зовсім недавно вважалося, що галактики утворюються і об'єднуються в кластерні структури. Але газові нитки стали стартом у створенні галактик. І не останню роль у створенні Всесвіту грають саме чорні дірки.

"Це дуже переконливо свідчить про те, що газ, падаючий уздовж ниток під дією сили тяжіння, запускає освіта зіркоподібних галактик і надмасивних чорних дір, даючи структуру Всесвіту, яку ми бачимо сьогодні", — повідомляє фахівець з токійського Університету Хідекі Умехата.

Дослідники планують продовжувати вивчення впливу чорних дірок на появу не тільки Всесвіту, однак і можливої участі у зародженні життя на нашій планеті.

Нагадаємо, що аерокосмічного управління США показало візуалізацію чорної діри, по якій наочно видно, як гравітація цього космічного об'єкта спотворює те, що ми бачимо, "немов у карнавальному дзеркалі".

Як повідомляв портал Знай.ua, у Москві помер радянський космонавт Олексій Леонов – перший чоловік, що вийшов у відкритий космос.

Також портал Знай.ua писав, що астрофізики з Японії, Європи і Сполучених Штатів знайшли мегаструктуру, яка якимось чином пов'язує різні галактики.