28 жовтня, сінгапурська компанія з кібербезпеки, яка спеціалізується на запобіганні кіберзлочинів, виявила на популярному дарквебі- сервісі величезну базу даних, що містить інформацію про 1,3 мільйона кредитних та дебетових карт.

Про це повідомляє видання group-ib. Зазначається, що база даних під назвою "INDIA-MIX-NEW-01" продається в одному з найвідоміших підпільних магазинів Joker's Stash. Вона була завантажена в даркнет 28 жовтня. Вартість бази оцінюється в понад 130 мільйонів доларів.
За словами експертів, це одна з наймасштабніших і дорогих баз даних, виставлених на чорному ринку за всю історію інтернету.

Зазначена база містить в основному карти клієнтів індійських банків - 98%. На продаж виставлені кредитки найрізноманітніших класів, включаючи корпоративні та платинові. Кожну з них продають за 100 доларів. Таким чином, загальна вартість бази становить 130 мільйонів доларів.

Хакери за ці 100 доларів пропонують копії магнітних смуг кредитних і дебетових карт. За допомогою цієї інформації можна створювати підроблені варіанти існуючих карт для їхнього подальшого переведення в готівку.

Також Знай.ua писав, СБУ вдалося піймати хакера, за яким 10 років полювали США - контролював 40% даркнета СНД