Фахівці з Національного інституту превентивних археологічних досліджень у Франції досліджували стародавню єгипетську мумію священної істоти – кішки. За допомогою рентгенівського сканування вчені змогли з'ясувати, що ж знаходиться усередині неї. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Так, ґрунтуючись на рентгенівських знімках фахівці створили 3D-реконструкцію мумії, вік якої становить 2,5 тисячі років. Моделі були досліджені з допомогою технологій віртуальної і доповненої реальності.

У результаті з'ясувалося, що всередині мумії знаходяться останки відразу декількох кішок. Фахівці виявили 3 хвоста і 5 задніх лап, а в однієї з кішок череп був замінений на текстильний кульку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Археологи вважають, що бальзамування відразу декількох тварин, можливо, було доволі поширеною практикою.

Нагадаємо, що в Туреччині археологи виявили храм, вік якого налічує 11 300 років. Знайшли храм в Бонджуклу Тарла в районі Даргечит в Мардине.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені виявили, як можна вберегтися від вірусу імунодефіциту, що призводить до захворювання людини на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Також портал Знай.ua писав, що у Білорусі знайшли печатку, яка могла належати до київського князя з династії Рюриковичів, а саме Володимиру Мономаху.