Американські військові зробили значний крок в розвитку робототехніки. Відтак, вони навчили бойових роботів розуміти голосові команди, а також орієнтуватися на місцевості, пише Хайтек.

Як відзначається, дослідницька лабораторія Армії США презентувала світу технологію, яка допоможе роботизованим бойовим системам орієнтуватися на місцевості, та проводити аналіз об'єктів. Зауважується, що контролювати бойові машини, які виконуватимуть функції, аналогічні звичайним військовим, можна за допомогою голосових команд.

Робот, фото Telegraf
Робот, фото Telegraf

Перші вдалі експерименти зі створення такого типу систем пройшли вже у жовтні цього року. Відтак, військові перевіряли систему на невеликій чотириколісному роботі Husky з маніпулятором. Робот мав розчистити місцевість: прибрати сміття з дороги, провести розвідку і самостійно визначити, які саме об'єкти може схопити своїм маніпулятором.

Два з трьох завдань давалися роботу голосовими командами. Під час однієї з команд пристрій завис і його довелося перезавантажувати, тому вона вважається виконаним тільки частково.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше штучний інтелект позбавить художників роботи.

Часи, коли роботи зможуть виконувати навіть найскладніші завдання вже не за горами. Після цієї новини ви переконаєтеся в цьому.

У мережі з'явилася інформація про те, що на аукціоні Christie's виставлять "Портрет Едмонда де Беламі", який був створений ІІ-алгоритмом. Цей алгоритм був розроблений французьким колективом The Obvious, як повідомили на сайті аукціонного будинку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що штучний інтелект навчився бачити крізь стіни.

Вчені з Лабораторії комп'ютерних наук і штучного інтелекту (CSAIL) при Массачусетському технологічному інституті оголосили про створення системи RF-Pose на основі нейронної мережі.

Вчені створили нейронну мережу, яка розрізняє руху і позу людини навіть в тому випадку, якщо він знаходиться за перешкодою. Про нової технології автори розповіли на конференції з комп'ютерного зору і розпізнавання образів в Солт-Лейк-Сіті.

Також "Знай.uа" писав, про те, що японці навчили штучний інтелект психоаналізу.