Величезний космічний корабель Starship, який будує американський інженер і мільярдер Ілон Маск для польотів на планету Марс, буде реалізовувати і польоти в межах Землі. Квиток на цей рейс буде коштувати дешевше, ніж політ бізнес-класом літака, а сам політ буде значно швидкіше.

На Міжнародному конгресі астронавтики в Нью-Йоркському Метрополітен-опера, президент компанії SpaceX Гвінн Шотвелл повідомила про плани посадити Starship на Місяці до кінця 2021. Вона назвала польоти в межах Землі "вторинної індустрією" і стверджує, що ціна на квиток буде трохи вище, ніж в економ-класі, проте дешевше, ніж в бізнес-класі літака.

З допомогою ракети Starship, компанія обіцяє скоротити час перельотів між найбільшими містами Землі. Зокрема, маршрут Нью-Йорк - Лондон, який, за розрахунками SpaceX, повинен зайняти 29 хвилин і обійдеться в 1544 доларів для економ-класу і 10735 доларів для бізнес-класу. Якщо купити квиток нперед рейсом, ціна буде складати 1188 доларів в економ і 13643 доларів у бізнес-класі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також цікаві розрахунки навів у своєму огляді для The Space Review Сем Дінкін. За його оцінками, кожен рейс обійдеться в 1055000 доларів. При завантаженні в 853 пасажирів, вартість квитка складе 1200 доларів. Приблизно 70% цих коштів піде на паливо, 20% на технічне обслуговування, а 10% на оплату екіпажу і амортизацію корабля.

До того ж, політ на Starship може бути не дуже комфортною - в салоні корабля, який можна порівняти із салоном Airbus A380, достатньо місця для комфортного розміщення 100 пасажирів в міжпланетних рейсах, але для міжконтинентальних, туди збираються встановити 1000 крісел з додатковими механізмами безпеки.

"Ймовірно, потрібен механізм кріплення, як на Disney Space Mountain - ви будете відчувати себе як на американських гірках, але вийдете на іншому континенті", - написав Маск.

Нагадаємо, що головний виробник електрокарів із США, компанія Ілона Маска Tesla, опублікував фінансовий звіт за квартал.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ілон Маск анонсував вихід третьої версії черепиці Tesla на основі сонячних панелей, яка зовні виглядає, як покрівельний матеріал.

Також портал Знай.ua писав, що навесні 2019 року Tesla анонсувала кросовер Model Y, представлений в каліфорнійській L. A. Design Studio.