Американський мільярдер, генеральний директор SpaceX Ілон Маск підрахував, скільки років і ракет Starship знадобиться для того, щоб створити поселення на планеті Марс. Про це він повідомив у соціальній мережі Twitter.

Ракети Starship

Так, для реалізації цього плану знадобиться приблизно 1000 кораблів Starship і 20 років.

На Марс потрібно доставити "мільйони тонн" обладнання та інших вантажів для того, щоб створення автономного поселення. Однак, оскільки наша планета Марс зближуються, при цьому обертаючись навколо Сонця, тільки раз в 2 роки, сприятливе "вікно" для запусків ракет буде виникати рідко. Мільярдер сподівається, що кожен політ буде обходитися в 2 мільйони доларів США, а запусків потрібно буде десятки тисяч.

Слід зазначити, що Ілон Маск розповідав, що перші польоти ракети Starship на навколоземну орбіту з командою на борту можуть відбудуться вже в наступному році.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ракета Starship

Нагадаємо, що в модельному ряду Tesla зараз три автомобіля (Model S, Model X і Model 3), ще три вже анонсовані (Model Y, Tesla Roadster 2 і Tesla Semi) і надійдуть у продаж протягом найближчих кількох років.

Як повідомляв портал Знай.ua, величезний космічний корабель Starship, який будує американський інженер і мільярдер Ілон Маск для польотів на планету Марс, буде реалізовувати і польоти в межах Землі.

Також портал Знай.ua писав, що засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск вже який рік збирається створити електричний пікап.