Електрифікація транспорту є одним з найважливіших етапів у вирішенні насувається кліматичної кризи. Вважається, що з меншою кількістю автомобілів з ДВС зменшується і викиди газів в атмосферу, нагріваючих нашу планету. Однак, навіть у електрокарів є свої недоліки. Наприклад, використані акумулятори є дуже шкідливими як для екології, так і для життя людини.

Акумулятор, itc

Згідно статті, опублікованій в журналі Nature, утилізація батарей перетворюється на глобальну проблему. Переробка літій-іонних автомобільних акумуляторів – справа надто ризикована. Втім, все ж є кілька рішень.

Tesla, 3Dnews
Tesla, 3Dnews

По-перше, спочатку розробляти акумулятори з урахуванням їх подальшої утилізації, а по-друге, використовувати роботів для автоматизації процесу їх розбирання. Електромобілі можуть стати ще більш екологічними, якщо використовувати старі батареї в якості матеріалу для нових батарей. Втім, сьогодні це для компанії економічно не вигідно, так як розбирання теж вимагає ресурсів. Простіше створити новий акумулятор заново, чим займатися переробкою старих.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.