Аналізатор газів SAM, встановлений на борту марсіанського ровера Curiosity, який виявив різке сезонне зростання концентрації органічного кисню в кратері Гейла. Взимку і восени цей показник становить 0,16%, а навесні і влітку зростає на 30%. Вчені не знають, чому це відбувається, так що це ще одна загадка для вчених. Звичайно, справи йдуть не так, як на Землі.

Nasa Mars 2020
Nasa Mars 2020

Ровер Curiosity приземлився на Марс в 2012 році і з тих пір збирає дані про клімат і геології планети. По суті, він є єдиним на сьогоднішній день робочим ровером на поверхні Марса.

Mars 2020
Mars 2020

Ученим належить досліджувати і далі Марс. Можливо, відбувається якісь космічні впливи, які не видимі ні людському оку, ні всіляких датчиків.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.