Американська компанія Google почала поступове впровадження нового стандарту обміну повідомленнями RCS, який повинен замінити звичайні SMS. Про це повідомляє The Verge.

Google знайшла заміну SMS

Так, функцію RCS запустили в операційній системі Android з вбудованим додатком "Повідомлення" (Чоловічий Messages). З 14 листопада 2019 року дана технологія доступна користувачам Android в Сполучених Штатах абсолютно безкоштовно.

Слід зазначити, що раніше з RCS працювали оператори мобільного зв'язку. Однак його впровадження затягнулося.

Ця технологія дозволила корпорації розгорнути нову систему обміну повідомленнями самостійно. Для цього запустили особисті сервери для обробки повідомлень. Вони забезпечать підтримку RCS в ОС для мобільників.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Google знайшла заміну SMS

Також зазначається, що RCS дозволяє не тільки обмінюватися повідомленнями, але ще й вести чати на 2 і більше користувачів, відправляти голосові повідомлення, здійснювати аудіо-, так і відеодзвінки, обмінюватися файлами і контентом, обмінюватися геолокацією, вести чорний список.

Нагадаємо, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що вони розмовляють з Google про перенесення штаб-квартири компанії, яка розташована в Кремнієвій долині, в Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Google Chrome з'явиться спеціальні значки, які відзначають повільні сайти. В майбутньому розробка має намір ввести спеціальні ярлики і швидко працюють ресурсів.

Також портал Знай.ua писав, що експерти з компанії Trend Micro перевірили Google Play Store на наявність шкідливого програмного забезпечення.