Коли в 2015 році Google вперше запустила програму пошуку вразливостей в Android, найбільшу винагороду, яку можна було отримати, становило $38 тис.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Втім, популярність пошуку багів і помилок продовжує зростати, а компанія не планує зупинитися підвищувати ставки. Днями пошуковий гігант оголосив про те, що збільшує максимальну винагороду до $1,5 млн. Зрозуміло, така величезна сума буде виплачуватися не за кожну помилку. Втім, все це залежить від рівня і критичності помилок, так що випробувати удачу може кожен.

Pixel 4
Pixel 4

Мова йде про особливий вид вразливостей – повний ланцюжок експлойтів для віддаленого виконання коду, який ставить під загрозу модуль безпеки Titan M, встановлений на смартфонах Pixel. Іншими словами, Google шукає експлойт, який без фізичного доступу до пристрою може виконувати код навіть після перезавантаження гаджета і зламувати чіп безпеки смартфона. Враховуючи, що компанія витратила багато коштів на її розробку, пошук помилки допоможе зробити систему практично невразливою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що експерти виявили серйозну уразливість в смартфонах Android. Наприклад, деякі програми мають доступ до камери, причому без відома самого користувача. Іншими словами, хакери можуть просто зламати доступ до камери і фото смартфона за допомогою звичайних сторонніх додатків.

Як повідомляв Знай.uа Павло Дуров порадив відмовитися від месенджера WhatsApp. Творець Telegram повідомив, що месенджер є ненадійним, а користувачі опиняються на гачку у хакерів. До того ж, кількість зломів акаунтів з кожним роком зростає.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple представила чохол з акумулятором для новеньких iPhone. Тепер можна відмовитися від постійної зарядки гаджета, адже він отримав додатковий акумулятор.