В кришці нового ноутбука MacBook Pro від компанії Apple знайдено секретний датчик, повідомляє iFixit.

MacBook Pro
MacBook Pro

Розібравши пристрій, фахівці помітили, що шарнір MacBook Pro має магніт зі стрілкою, що вказує полярність. Втім, компанія все продумала, і цей датчик потрапив туди не випадково.

Експерти прийшли до висновку, що це датчик кута нахилу кришки. Передбачається, що він може відслідковувати точний кут нахилу кришки ноутбука. Також датчик може допомогти відстежувати історію налаштування дисплея, щоб Apple могла діагностувати проблеми з підсвічуванням. Звучить дуже навіть круто. І якщо здається, що ноутбуки від Apple коштують дуже дорого, варто звернути увагу на подібні датчики, які роблять цей ноутбук унікальним.

MacBook
MacBook

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що експерти виявили серйозну уразливість в смартфонах Android. Наприклад, деякі програми мають доступ до камери, причому без відома самого користувача. Іншими словами, хакери можуть просто зламати доступ до камери і фото смартфона за допомогою звичайних сторонніх додатків.

Як повідомляв Знай.uа Павло Дуров порадив відмовитися від месенджера WhatsApp. Творець Telegram повідомив, що месенджер є ненадійним, а користувачі опиняються на гачку у хакерів. До того ж, кількість зломів акаунтів з кожним роком зростає.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple представила чохол з акумулятором для новеньких iPhone. Тепер можна відмовитися від постійної зарядки гаджета, адже він отримав додатковий акумулятор.