На початку вересня компанія Sony представила на виставці IFA 2019 новий флагманський смартфон Sony Xperia 5. Фахівці DxOMark нарешті добралися до нього та оцінили можливості фронтальної камери. Втім, справи у смартфона йдуть не найкращим чином, так як компанія вирішила заощадити на фронтальній камері.

Sony Xperia 5, gagadget

Фахівці ресурсу відзначили хорошу фокусування при зйомці на ширококутну камеру і деталізацію, точну експозицію і широкий динамічний діапазон при зйомці на вулиці.

Але у камери є проблеми з балансом білого, шумами і артефактами, підбором глибини різкості в портретному режимі, а також динамічним діапазоном в приміщенні. Повідомляється, що навіть у деяких бюджетників від Xiaomi справи з камерою йдуть куди краще.

Sony Xperia 5, gagadget

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В результаті за фото селфи-камера смартфона отримала 81 бал, за відеоможливості — 76 балів. Середній бал — 79.

Нагадаємо, що експерти виявили серйозну уразливість в смартфонах Android. Наприклад, деякі програми мають доступ до камери, причому без відома самого користувача. Іншими словами, хакери можуть просто зламати доступ до камери і фото смартфона за допомогою звичайних сторонніх додатків.

Як повідомляв Знай.uа Павло Дуров порадив відмовитися від месенджера WhatsApp. Творець Telegram повідомив, що месенджер є ненадійним, а користувачі опиняються на гачку у хакерів. До того ж, кількість зломів акаунтів з кожним роком зростає.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple представила чохол з акумулятором для новеньких iPhone. Тепер можна відмовитися від постійної зарядки гаджета, адже він отримав додатковий акумулятор.