25 листопада Facebook і Twitter оголосили, що дані “сотень користувачів” були доступні в мережі для кожного бажаючого після того, як ті ввійшли в акаунти Google Play Store на пристроях Android. Досі немає жодних ознак того, що користувачі iOS були порушені.

Facebook
Facebook

Компанії були повідомлені про уразливості сторонніми додатками та їх розробниками. Дослідники виявили, що набір для розробки під назвою One Audience надає стороннім розробникам доступ до особистої інформації, включаючи імена користувачів і адреси електронної пошти. Якщо хтось використовував свій обліковий запис Twitter для входу в ці програми, їх самі останні твіти також були доступні. Можливо, інші програми корпорації також були зламані за допомогою цих інструментів для сторонніх розробників.

паролі мільйонів користувачів Facebook опинилися у відкритому доступі
паролі мільйонів користувачів Facebook опинилися у відкритому доступі

Нагадаємо, що експерти виявили серйозну уразливість в смартфонах Android. Наприклад, деякі програми мають доступ до камери, причому без відома самого користувача. Іншими словами, хакери можуть просто зламати доступ до камери і фото смартфона за допомогою звичайних сторонніх додатків.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа Павло Дуров порадив відмовитися від месенджера WhatsApp. Творець Telegram повідомив, що месенджер є ненадійним, а користувачі опиняються на гачку у хакерів. До того ж, кількість зломів акаунтів з кожним роком зростає.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple представила чохол з акумулятором для новеньких iPhone. Тепер можна відмовитися від постійної зарядки гаджета, адже він отримав додатковий акумулятор.