Агентство NASA вивчать каспій в структурі магнітного поля Землі — воронкоподібні стоки для заряджених частинок біля полюсів планети. Аномалії спостерігаються саме у цих областях. Поки вчені не можуть пояснити у чому річ. Особливо це стосується збільшення локальної щільності атмосфери і порушення роботи засобів зв'язку. Про це повідомляє видання Science Alert.

Вчені вилікували пацієнта, зараженого ВІЛ
Вчені вилікували пацієнта, зараженого ВІЛ

Науковці агенства планують відвідати Північний полюс із трьома місіями. Одна з яких — Cusp Region Experiment-2 - досліджуватиме аномалії в атмосфері. В області, що знаходиться на висоті 322 кілометри, щільність повітря значно вище середнього. Якби шалені перепади тиску відбувалися біля поверхні Землі, то вони викликали би потужний ураган.

Астрономи б'ють на сполох
Астрономи б'ють на сполох

Ця область може бути загрозою для космічних кораблів та супутників, а атмосферна турбулентність заважає роботі GPS і засобів зв'язку.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Метою другої місії, яка вже триває — Cusp Irregularities-5 — є вивчення турбулентності, щоб навчитися відрізняти її вплив ось роботи електричних хвиль, які також здатні порушувати функціонування засобів зв'язку. Невдалий досвід попередніх досліджень свідчить, що місія може виявитися невдалою.

Дослідження на Марсі, фото: NASA
Дослідження на Марсі, фото: NASA

Третя місія CHI призначена для вимірювання потоків плазми і газів в каспе. Це допоможе вченим передбачати поведінку магнітного поля в даній області, щоб уникнути поломки техніки.

Нагадаємо, вчені зможуть "бачити" землетруси через старі кабелі на дні океану.

Як повідомляв портал Знай.uа, NASA знайшли воду на супутнику Юпітера.