Студент-бакалавр Васім Дауади з Федеральної політехнічної школи Лозанни (Швейцарія) вирішив фізичну головоломку, яку вчені намагалися пояснити 100 років. Про це пише Neue Züricher Zeitung. Схоже, навіть найскладніші загадки людства здатний розгадати кожен з нас.

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

Йому вдалося з'ясувати, чому у вертикальній вузькій трубі з рідиною пухирець повітря залишається нерухомим, а не піднімається наверх. Звучить дуже просто, але вчені не могли це зробити всупереч своєму досвіду.

Вчені
Вчені

Застосувавши інтерферометричний метод дослідження, студент виявив надтонкий шар між бульбашкою і рідиною, який, всупереч одній з раніше запропонованих теорій, не прилипає до трубки, а вкрай повільно рухається. Просто ця швидкість настільки мала, що зміни не видимі для людського ока.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Можливо, це відкриття стане ключем для інших відкриттів, адже ці знання точно стануть у нагоді науковцям.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi подтвержила існування Xiaomi Mi 10, про яку мріяли мільйони. Швидше за все, смартфон покажуть вже в 2020 році, так що чекати залишилося недовго.

Як повідомляв Знай.uа компанія Amazon почне здавати в оренду квантовий комп'ютер, який могутніше в тисячі разів звичайних ПК. Такий девайс допоможе виконувати складні математичні рішення.

Також Знай.uа писав, що компанія LG Запатентувала нереальний гнучкий смартфон який отримає аж 3 камери.