Вчені створили штучний нейрон, який менше кінчика пальця і вимагає не більше 140 нано-ват потужності. Цей нейрон може якось вилікувати цілий ряд хронічних захворювань, включаючи хворобу Альцгеймера і серцеву недостатність.

Штучний нейрон, newsweek

В статті, опублікованій в журналі Nature Communications, дослідники описують процес, який привів їх до створення нейрона на кристалі, і це досягнення вони описують як “зміна парадигми”. Є надія, що ці міні-пристрою можна використовувати для лікування хвороб, викликаних пошкодженими нейронами, такими як серцева недостатність.

Нагадаємо, що компанію Google звинуватили в крадіжці текстів для пісень. Схоже, назріває гучний скандал, так як компанія просто використовує без дозволу величезну бібліотеку текстів для пісень.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi повідомила, що флагманський Xiaomi Mi Mix 10 отримає топовий процесор від Qualcomm. Девайс отримає потужний процесор, а також передову начинку і величезний акумулятор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також Знай.uа писав, що компанія SpaceX відправить у космос готель для роботів. Компанія відправить роботів на МКС, які будуть займатися виявленні пошкодження зовнішнього корпусу космічної станції.