Науковці престижного приватного університету Японії мають намір виростити людську підшлункову залозу в організмі свині.

Так, університет Мейдзі хоче шляхом генної модифікації позбавити запліднену яйцеклітину свині можливості створити підшлункову залозу. Така методика дозволить впровадити людські індуковані стовбурові клітини і виростити орган.

Свині, фото freepik

Раніше повідомлялося, що в Японії лише у березні зняли заборону на проведення подібних досліджень. Цим одразу ж скористалися японські вчені. Приміром, у Токійському університеті теж готуються до подібних експериментів з мишами. При цьому Японія, як і раніше забороняє пересаджувати людині органи, вирощені у тварин.

Свині, фото freepik

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно стало відомо, що китайські і російські вчені запускають проект зі створення генетично модифікованих тварин. Ці тварини можуть стати джерелом донорських органів, придатних для пересадки людям.

Така технологія може викликати неоднозначність думок і розбіжності серед світових фахівців у галузі. Хоча проблема у вигляді нестачі донорських органів не вирішена, трансплантологія не припиняє шукати нові шляхи її вирішення.

Нагадаємо, що запаси кокаїну вартістю 22 000 доларів США, заховані в італійському лісі бандою підозрюваних наркоділків, знищили дикі кабани.

Також портал Знай.ua писав, що турботливий батько подарує 300 свиней будь-кому, хто одружиться з його юною донькою.