Турецький важкий безпілотник Akinci, який оснащений українськими двигунами, здійснив перший політ, і зробив це цілком успішно. Політ навіть показали на відео.

Монтаж українських силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотного літального апарату Akıncı був завершений в кінці серпня, тоді ж у Туреччині провели перші їх пуску.

Двигуни досить потужні, що дає беспилотнику перевага в швидкості, якщо порівнювати зі своїми аналогами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Демонстрація першого прототипу Akinci відбулася в 2018 році. БПЛА зможе здійснювати політ на висоті 12200 метрів і нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвіска і до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу. Безпілотник здатний не тільки виконувати розвідку, але і знищувати цілі за допомогою ракет і кулеметів.

Нагадаємо, що компанія Samsung хоче здивувати публіку, і вже в лютому 2020 року випустить свій нові флагман Galaxy S11, який отримає 108-мегапіксельну камеру.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple готує до виходу iPhone 12, який покажуть публіці вже у вересні наступного року. Повідомляється, що новинка отримає величезний акумулятор за рахунок встановлення нових компонентів в смартфон.

Також Знай.uа писав, що компанія Nokia готова випустити свій перший розумний телевізор, який буде конкурувати з бюджетними моделями від Xiaomi.