Вчені з'ясували, як народжуються планету. Перешкода для формування планет, відоме як “пригающій бар'єр”, перешкоджає скупченню частинок пилу, які в кінцевому підсумку утворюють планети.

Космос
Космос

Але електричний заряд може забезпечити додаткову липкість, яка необхідна для формування повноцінної планети. Перевірка цього пояснення вимагає енергійного струшування тисяч маленьких скляних кульок і катапультування їх більш ніж на 100 метрів вгору у спробі імітувати місця народження планет.

Формування планет, sciencenews

В млинцях пилу і газу, відомих як протопланетные диски, частинки планет стикаються і злипаються, утворюючи все більш і більш великі грудки. Але, згідно експериментів і симуляциям, коли частинки мають розмір близько міліметра, їхній ріст сповільнюється, коли вони відскакують один від одного, а не залипають. Це утруднення, яке блокує спроби симулювати, як формуються планети. У теорії, це пояснює, чому частинки пилу не завжди формуються в одну планету.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, що в мережу злили ціни на нові бюджетні моделі смартфонів Samsung Galaxy A, які є більш дешевими версіями флагманів корпорації. Ціни точно сподобається користувачам.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали найдорожчий китайський кросовер, який отримав незвичайний дизайн і наворочену начинку всередині.

Також Знай.uа писав, що українські інженери показали дизайн додому для колонізаторів Місяця. Звичайно, підкорення супутника Землі станеться нескоро, але замислюватися про безпеку варто вже зараз.