Через різкий клімат і суворі погодні умови, рослинний світ тут також доволі бідний і обділений. Це місце точно не залишить нікого байдужим. Варто лише поглянути на фото.

Сухі долини Мак-Мердо

Ми звикли думати, що сухо обов'язково там, де спекотно, але тут, навпаки, дуже холодно. Сухі долини Мак-Мердо розташовуються на найхолоднішому материку нашої планети, в Антарктиді.

Сухі долини Мак-Мердо

Долини розташовані на Землі Вікторії, і складаються з трьох основних долин (оаз): Тейлора, Вікторії і Райта. Їх загальна площа: ні багато, ні мало 4,8 тисячі км². Вітри, що досягають швидкості 320 км/год, найсильніші на Землі, висушують тут всю вологу, тому Сухі долини ось вже протягом восьми мільйонів років вільні від льоду і снігу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сухі долини Мак-Мердо

Як з'ясували дослідники, найпосушливіше місце на нашій планеті це не Сахара, і не Атакама.

Сухі долини Мак-Мердо

Адже в Атакамі дощ випадає раз на десятиліття, а в загадкових долинах Мак-Мердо його не було вже 2 мільйони років!

Сухі долини Мак-Мердо

Подібність природи з поверхнею Марса дозволила НАСА проводити тут випробування. Сухі долини Мак-Мердо стали ідеальним місцем для проб спусків космічних апаратів "Вікінг".

Нагадаємо, вчені розповіли про подальшу долю "Титаніка".

Як повідомляв портал Знай.uа, NASA знайшли воду на супутнику Юпітера.

Також портал Знай.uа писав, що деякі істоти, які населяють планету, здатні жити набагато довше, ніж люди.