Автовиробник США виступив з досить незвичайною ідеєю як збільшити запас ходу електрокара.

Представлений концепт Transit Smart Energy Concept MPV оснащений спеціальною системою зовнішнього освітлення, яка змінює сприйняття температури в автомобілі, а не змінює саму температуру. Якщо вам холодно, світло переключиться на червоний, що, в свою чергу, створить ілюзію тепла. Всякий раз, коли ви відчуваєте, що клацаєте по кондиціонеру, світ змінюється на синій, що знижує прийнятну температуру.

Ford Concept Transit, formcar

Згідно з дослідженням, проведеним Національної лабораторії відновлюваної енергії, системи клімат-контролю на сьогоднішній день є найбільшим фактором, що сприяє збільшення енергоспоживання електромобілів. Вони можуть удвічі зменшити запас ходу авто.

Transit Smart Energy Concept MPV, concept

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що флагманський смартфон Vivo V30 засвітився на тестах ще до презентації. Відзначимо, що новинка отримає наворочену камеру, а також передовий процесор.

Як повідомляв Знай.uа, NASA показали карту води Марса. Колонізатори зможуть відразу ж добути воду на Марсі, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Також Знай.uа писав, що браузер Google Chrome обзавівся крутий начинкою. Тепер популярний сервіс може робити знімки екрану самостійно.