Новий марсохід НАСА пройшов перший іспит з водіння. Попередня оцінка його діяльності 17 грудня 2019 року показала, що марсохід виконує всі примітивні дії, які від нього потрібні. Наступного разу, коли марсохід Марс 2020 буде рухатися, він буде котитися по марсіанської землі.

“Mars 2020 отримав водійські права”, - сказав Річ Рибер, провідний інженер з систем мобільності для Mars 2020. “Тест однозначно довів, що ровер може працювати під власною вагою, і вперше продемонстрував багато функції автономної навігації. Це важлива віха для Марса 2020”.

Запланована на липень або серпень 2020 року місія “Марс 2020” почне шукати ознаки життя, характеризувати клімат і геологію Марса, збирати зразки для майбутнього повернення на Землю і прокладати шлях для дослідження людиною Червоної планети. Він повинен приземлитися в районі Марса, відомому як кратер Джезеро, 18 лютого 2021 року.

Nasa Mars 2020
Nasa Mars 2020

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple запатентувала нову технологію, яку впровадять у новенький iPhone 12 2020 року. Мова йде про сканер відбитків пальців, який запровадять під сам екран, як це вже роблять китайські виробники.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали перші живі фото довгоочікуваного Samsung Galaxy Fold 2.

Також Знай.uа писав, що компанія Nokia представила новий кнопковий телефон, який здивує своєю вартістю, так і можливостями.