З'явилася інформація, що новий космічний корабель Starliner повинен повернутися на Землю на шість днів раніше запланованої дати. Це станеться через те, що хибні налаштування завадили йому зістикуватися з МКС.

Про це стало відомо завдяки повідомленню агентства NASA і компанії Boeing.

Очікується, що капсула Starliner, на борту якої немає екіпажу, приземлиться на полігоні Missile Range в штаті Нью-Мексико, Сполучені Штати Америки. Компанія NASA планує транслювати приземлення.

Starliner, NASA
Starliner, NASA

Корабель повинен був провести наступний тиждень на МКС в рамках репетиції аналогічного польоту за участю команди космонавтів, запланованого на наступний рік. Однак незабаром після відділення від ракети-носія Atlas V двигуни корабля не активувалися, як було заплановано, і це не дозволило йому досягти потрібної висоти, щоб зустрітися з космічною станцією.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За підрахунками NASA і Boeing, корабель спалив багато палива за кілька хвилин через неправильно налаштований час. Тому керівництву компаній довелося повернути Starliner на Землю, не завершивши місію. За заявами представників цих компаній, корабель досі "здоровий" і в майбутньому планується ще один запуск. Точна дата ще невідома.

Нагадаємо, друк з кісток, паперова щітка і вічний олівець: як українські стартапери будуть підкорювати Каліфорнію.

Як повідомляв Знай.uа 7-місячний малюк став мером міста і звернувся до громадськості: "Допоможіть мені, мамі і татові".

Знай.uа писав, SpaceX Ілона Маска змінює положення тисячі супутників: що відбувається.