У березні 2017 року Керем Альбайрак заявив, що у нього є доступ до декількох мільйонів облікових записів iCloud, і зажадав, щоб Apple заплатила 75 000 доларів, або він зробить базу даних доступною в мережі для кожного. Пізніше він збільшив узменил вимога до 100 000 доларів.

У той час Apple відповіла на загрозу викупу, сказавши, що в її системах не було порушень. Дійсно, за даними Національного агентства по злочинності Великобританії (NCA), дані, які, за твердженням Albayrak, були отримані від раніше скомпрометованих сторонніх сервісів, які були в основному неактивними, як спочатку заявляла Apple.

Apple, InfoResist
Apple, InfoResist

Старший слідчий в NCA сказав у заяві, що в ході розслідування “стало ясно, що Албайрак шукає слави і багатства”.

Албайрак уникнув тюремного ув'язнення і замість цього отримав дворічний умовний термін після розслідування NCA.

Популярні новини зараз
Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Huawei запатентувала унікальний смартфон. Він отримав лише 3 камери, але вони можуть обертатися, що робить цей смартфон унікальним.

Як повідомляв Знай.uа експерти з'ясували, що деякі моделі смартфонів від Samsung і Apple випромінюють радіацію вище норми. Корпораціям доведеться відповідати перед судом.

Також Знай.uа писав, що компанія Motorola вирішила перенести початок продажів легендарного гнучкого смартфона Razr. Виявилося, компанія просто не може випустити необхідну кількість смартфонів за такий короткий період.