Суд у Китаї засудив вченого, який створив перше в світі “відредагованих генами” дітей, до трьох років ув'язнення в понеділок, визнавши його винним за звинуваченням у незаконній практиці медицини.

Хе Цзянькуй, в той час доцент Південного університету науки і технології в Шеньчжені, заявив у листопаді 2018 року, що він використовував технологію редагування генів, відому як CRISPR-Cas9, щоб змінити гени дівчаток-близнюків, щоб захистити їх від зараження СНІД в майбутньому.

Вчений He Jiankui, aljazeera

В Китаї і в усьому світі негативна реакція на етику його досліджень і робіт була швидкою і широко поширеною. Він був відсторонений від роботи і звинувачений в роботі, яка була "надзвичайно огидною за своєю природою".

Він і його співробітники підробляли матеріали з етики і набирали чоловіків зі Снідом, які були частиною пари, щоб виконати редагування генів. За його даними, в результаті його експериментів дві жінки народили трьох відредагованих генами дітей, повідомляє офіційне інформаційне агентство Сіньхуа.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Суд також виніс менш суворі вироки Чжан Жэньли і Цинь Цзіньчжоу, які працювали у двох неназваних медичних установах за змову з ним в його роботі.

Нагадаємо, що компанія Apple приготувала сюрприз для користувачів. Звичайно ж, мова йде про безкоштовних програм, які можна встановити на смартфон під час новорічних свят.

Як повідомляв Знай.uа, інсайдери назвали дату виходу Samsung Galaxy S11. Компанія вирішила випустити смартфон набагато раніше запланованого часу.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi представила круту клавіатуру, яка точно сподобається любителям мінімалістичного стилю.