Зараз смартфон став невід’ємним атрибутом життя людини і тому багато користувачі почали замислюватись над тим, чи не є випромінювання від цього маленького електронного помічника небезпечним для здоров’я.

А експерти з Statista створили рейтинг смартфонів за рівнем їхнього випромінювання під час розмови. Серед апаратів, які випромінюють найменше, переважає продукція фінського бренду Nokia та корейського Samsung. Саме Samsung Galaxy Note8 ділить з китайським ZTE Axon Elite першість в цьому рейтингу — їхній рівень випромінювання становить 0.17 ватт на кілограм.

А модні Apple iPhone опинились серед смартфонів, які випромінюють найбільше, хоча вони там — не лідери. Очолює рейтинг найбільших випромінювачів смартфон Mi A1 китайського бренду Xiaomi, представників якого в цьому рейтингу найбільше. Випромінення Xiaomi Mi A1 у режимі розмови становить 1.75 ватт на кілограм.

Проте варто зазначити, що універсальних та загальноприйнятих стандартів випромінення для мобільних пристроїв наразі немає.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадуємо, що в першому кварталі 2020 року Xiaomi планує одночасно представити дві нові моделі смартфонів - Mi 10 і Mi 10 Pro.

Як повідомляв Знай.uа, нещодавно на Землю впав метеорит, який приніс із собою найдавніший у Всесвіті пил, вік якого становить понад 5 мільярдів тому.

Також Знай.uа писав, про затемнення Місяця у січні 2020: як отримати користь від магічного дня.