В 2020 році справжнє вторгнення на Марс призведе до того, що кілька космічних кораблів приземляться на Марсі. НАСА запустить свій марсохід Mars 2020, в якому будуть зберігатися зразки гірських порід, які будуть повернені на Землю в майбутній місії, а також буде встановлений невеликий знімний безпілотний вертоліт. Китай відправить свою першу посадкову шлюпку на Марс, Huoxing-1, яка доставить невеликий марсохід. Російський космічний корабель доставить марсохід Європейського космічного агентства (ЄКА) на червону планету - якщо будуть вирішені проблеми з десантним парашутом. І Об'єднані Арабські Емірати відправлять орбітальний апарат, в першу місію Марса арабською країною.

Дослідження на Марсі, фото: NASA
Дослідження на Марсі, фото: NASA

Ближче до дому Китай планує відправити на Місяць місію по поверненню зразків chang'e-5. А в інших місцях Сонячної системи японська місія Hayabusa2 повинна повернути зразки астероїда Рюгу на Землю, а OSIRIS-REx НАСА відкусить шматок астероїда Бенну.

Після сплеску медіа, викликаного зображенням надмасивної чорної діри в центрі галактики Мессьє-87 в 2019 році, співпраця телескопа Event Horizon планує випустити нові результати, на цей раз про чорної діри в центрі Чумацького шляху. Це може включати в себе кілька зображень.

Пізніше в цьому році місія ЄКА в Гайе оновить свою тривимірну карту Чумацького шляху, яка помітно змінила розуміння вченими структури і еволюції Галактики. Астрономи з гравітаційними хвилями розкриють ряди космічних зіткнень, які вони спостерігали в 2019 році.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

ЦЕРН сподівається отримати фінансування для майбутнього мега-коллайдера в 2020 році. Європейська лабораторія фізики елементарних частинок близько Женеви, Швейцарія, проведе спеціальне засідання своєї ради в Будапешті в травні, де комітет прийме рішення за планами в рамках оновлення Європейської стратегії фізики частинок в лабораторії. Пропозиція CERN включає в себе меню опцій для майбутнього коллайдера. Лабораторія сподівається створити 100-кілометровий апарат, який може бути в шість разів могутніше Великого адронного колайдера і коштувати до 21 мільярда євро (23,4 мільярда доларів США).

Нагадаємо, що в мережу злили живі фото PlayStation 5, яку представлять публіці в середині 2020 року. Відзначимо, що початок передзамовлень заплановано на березень цього року.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили фото майбутнього флагмана 2020 року OnePlus 8 Lite. Інсайдери впевнені, що це бюджетна модифікація потужного смартфона, який покажуть вже на початку 2020 року.

Також Знай.uа писав про найбільш очікуваних іграх січень 2020 року. Ці ігри допоможуть геймерам провести зиму весело.