Якщо якась свиня придатна для того, щоб стати донором органів для людей, то десятки свиней, які снують навколо підприємства Qihan Bio в Ханчжоу, Китай, можуть бути кращими кандидатами на сьогоднішній день. Китайська компанія і її американські колеги повідомили сьогодні, що вони використовували редактор геному CRISPR для створення найбільш екстремально генно-інженерних свиней на сьогоднішній день - тварин, тканини яких, за словами дослідників, нарешті поєднують в собі всі функції, необхідні для безпечної і успішної трансплантації людям.

Дикі свині, фото: lutsk.eu
Дикі свині, фото: lutsk.eu

“Це перший прототип”, - каже Лухан Ян, генетик з Qihan Bio. У препринте, опублікованому сьогодні на bioRxiv, дослідники і співробітники Qihan, в тому числі eGenesis на основі Кембриджу, штат Массачусетс, який Ян соучредил спільно з генетиком Гарвардського університету Джорджем Черчем, описали нове покоління тварин і різні тести на їх клітинах; дослідники вже почали трансплантувати органи свиней нелюдським приматів, що є ключовим кроком на шляху до людських випробувань.

Свиня на прогулянці
Свиня на прогулянці

Нагадаємо, що в мережу злили живі фото PlayStation 5, яку представлять публіці в середині 2020 року. Відзначимо, що початок передзамовлень заплановано на березень цього року.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили фото майбутнього флагмана 2020 року OnePlus 8 Lite. Інсайдери впевнені, що це бюджетна модифікація потужного смартфона, який покажуть вже на початку 2020 року.

Також Знай.uа писав про найбільш очікуваних іграх січень 2020 року. Ці ігри допоможуть геймерам провести зиму весело.