Дослідники ETH створили неймовірно легке 18-каратне золото, використовуючи пластикову матрицю замість елементів з металевого сплаву.

Золото, Хвиля

Любителі золотих годинників і важких прикрас будуть в захваті.

Раніше постдок в лабораторії ETH, очолюваної Раффаеле Мецценга, професором продуктів харчування та м'яких матеріалів, Леоні ван Тагом збиралася створити нову форму золота, яка важить приблизно в п'ять-десять разів менше, ніж традиційне 18-каратне золото.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Використання інших хімічних елементів дозволило помітно знизити вагу золота.

Золоте кольє з "Могили Грифона", фото: Jennifer Stephens
Золоте кольє з "Могили Грифона", фото: Jennifer Stephens

Нагадаємо, що компанія Xiaomi анонсувала вихід нової ОС для смартфонів, яка точно сподобається користувачам. Новинку покажуть вже в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали максимально точний знімок Місяць, який зробили з сотень тисяч інших фото. Виглядає заворожуюче.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі показали захищений смартфон CAT S32. Смартфон відмінно підійде для любителів активного відпочинку.