Хакери російської військової розвідки зламали ресурси української енергетичної компанії Burisma по справі про імпічмент президента США Дональда Трампа, повідомили у своєму звіті експерти з кібербезпеки каліфорнійської компанії Area 1 Security.

Зазначимо, що хакерська атака почалася ще в листопаді 2019 року, але про неї стало відомо лише нещодавно.

Експерти прийшли до висновку, що в результаті фішингової кампанії хакери отримали дані облікових записів електронної пошти співробітників Burisma. Однак, експертам поки не вдалося з'ясувати, яка була мета хакерів, і яку інформацію вони встигли отримати, а також, яким секретним даними вони змогли отримати доступ.

В період 2014-2019 років в раді директорів Burisma працював Гантер Байден, син колишнього віце-президента США і потенційного опонента Трампа на майбутніх виборах президента Джо Байдена. Можливо, саме це і стало причиною хакерської атаки.

Російські хакери
Російські хакери

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що стажист NASA випадковим чином відкрив нову планету, яка придатна для життя землян. Схоже, у них з'явився новий співробітник, так як далеко не кожен вчений робить такого роду відкриття.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Apple звинуватили в крадіжці патентів. Цього разу скандал пов'язаний з Apple Watch, які вміють вимірювати пульс.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережу силил перші живі знімки Samsung Galaxy S20, який покажуть публіці вже в лютому цього року.