Неандертальці носили купальники? Можливо немає. Але нове дослідження припускає, що деякі з цих давніх людей, можливо, провели багато часу на пляжі. Можливо, вони навіть пірнули в прохолодні води Середземного моря, щоб зібрати раковини молюсків.

Печера чорного
Печера чорного

Результати отримані з Гротта дей Мосцерини, з мальовничою печери, яка знаходиться всього в 10 метрах над пляжем.

В 1949 році археологи, що працюють на місці, викопали кілька незвичайних артефактів: десятки черепашок, які неандертальці підібрали, а потім перетворили на гострі знаряддя приблизно 90 000 років тому.

Археологічні розкопки
Археологічні розкопки

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тепер команда на чолі з Паоло Віллою з Університету Колорадо в Боулдері розкрила нові секрети цих відкриттів. У дослідженні, опублікованому в журналі PLOS ONE, вона і її колеги повідомляють, що неандертальці не просто збирали мушлі, які лежали на пляжі. Можливо, вони насправді затримали дихання і пішли пірнати, щоб знайти ідеальні раковини для задоволення своїх потреб.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила унікальне зарядно пристрій, який точно сподобається мандрівникам з-за свого широкого функціоналу.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон відразу з трьома екранами, які будуть працювати як на звичайному смартфоні. Правда, крім фото інформації майже немає.

Також Знай.uа повідомляв, що Apple відмовила владі США допомагати в розблокуванні смартфонів загиблих терористів.