Розмовами про штучний інтелект уже давно не дивують, навіть пересічного громадянина. Окрім того, сучасні роботизовані системи починають підкорювати з легкістю світ.
більшість процесів на фабриках вже давно автоматизовані, а інноваційні протези допомагають людям з інвалідністю знову відчути себе здоровими та жити повноцінним життям.

Саме роботи зараз літають та досліджують космос, працюють на різного роду виробництвах та стали незамінними у побуті. Всі звикли до їх звичайної холодної та металевої обробки, а що як ви уявите їх нове покоління?

Адже вже сьогодні вчені готові представити свою інновацію - роботів, що складаються з живих клітин.

Згідно з повідомленням розміщеним на сайті sciencealert

Вчені створили роботів, які є повністю з живих клітин та назвали їх ксеноботами. Ці крихітні кульки містять у собі від 500 до 1000 осередків, та мають здатність переміщуватися у чашці Петрі, та перевозити невеличкі корисні вантажі.
Вони є унікальними і не піддаються порівняню з нічим іншим.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Клітини ксенобота

При створенні цього диво робота використали близько сотні клітин серця та шкіри жаби. І окрім того, науковці змогли довести важливість використання правильного алгоритму роботи на свому суперкомп'ютері.

Їх збирали немов конструктор з маленьких деталей і вони мали змогу переміщатися у водному середовищі протягом тижня без необхідності в додаткових поживних речовинах, крім тих, що вже мали в клітинах у вигляді ліпідів і білків.

Ці живі роботи мають значно більше переваг ніж їх попередники, металеві та пластикові. Також вони можуть очищувати окени від мікропластику і допомагати при складних людських операціях.
Але використовувати їх потрібно з обережністю, наголошують їх розробники, щоб вони не перетворилися у біозброю.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск підірвав готовий корабель Starship: так було задумано.


Як повідомляв портал "Знай.ua", метеорит доставив на Землю найдавнішу речовину у Всесвіті


Також "Знай.ua" писав, що Huawei займеться розробкою безпілотних авто: надихаються Tesla