Якщо ви хочете перемкнутися на інший телефон, перше, що ви повинні вибрати, це операційна система - Android і iOS. Однак нещодавно в мережі з'явився смартфон під назвою PinePhone з системою Linux. Чесно кажучи, ми не віримо, що ця ОС може досягти успіху на ринку смартфонів (вона навіть не може боротися з Windows і macOS).

Телефон був запущений компанією Pine64, і коштує близько 150 доларів. Раніше компанія була краудсорсинговым стартапом, який випустив дешевий ноутбук під назвою Pinebook. Звичайно ж, він працював на Linux.

PINEPHONE, gizchina

PinePhone не дуже цікавий в плані конфігурації і зовнішнього вигляду. Він використовує 5,9-дюймовий РК-екран 18: 9 з роздільною здатністю всього 720P. Існує також комбінація зберігання об'ємом 2 ГБ + 16 ГБ. На задній панелі знаходиться 5-мегапіксельна камера (OV6540, 1/4 дюйма).

PINEPHONE, gizchina

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

PinePhone може встановлювати різні системи, такі як Ubuntu Touch, Plasma Mobile, Aurora OS і Sailfish OS. Так що, якщо ви шанувальник систем Linux, вам напевно сподобається цей телефон.

Нагадаємо, що компанія Oppo запатентувала унікальний дизайн смартфона. Такого зовнішнього вигляду девайса ви ще точно не бачили.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple запатентувала ноутбук MacBook з сенсорним дисплеєм. Новинка може похвалитися наявністю дисплея, який може виконувати дії за допомогою жестів.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлення ОС для AirPods Pro вивело з ладу навушники. Користувачі масово скаржаться на несправність роботи технології шумозаглушення.