Компанія Mountain View повідомила, що більше 250 мільйонів записів про роботу з клієнтами Microsoft, зроблених у період з 5 по 31 грудня, публікувалися в мережі у відкритому доступі.

У своєму блозі Microsoft оголосила, що помилка конфігурації після поновлення на її серверах 5 грудня відкрила вразливість.

Порушення, яке дозволило пошуковій системі BinaryEdge індексувати бази даних Microsoft.

Microsoft, Comss
Microsoft, Comss

Виявлена 29 грудня групою безпеки Comparitech, Microsoft отримала попередження в той же день і приступила до роботи по захисту даних. Уразливість усунули аж 31 грудня 2019 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Бази даних, залишені Microsoft відкритими, містили близько 250 мільйонів записів, зроблених під час телефонних дзвінків у службу підтримки компанії, а також всі файли, створені згодом.

офіс Microsoft
офіс Microsoft

Отже, деякі текстові дані можуть бути переглянуті у відкритому вигляді. Це особливо стосується адрес електронної пошти, IP-адрес, місця розташування абонента, номерів файлів.

Нагадаємо, що Huawei і Honor готові здивувати публіку своїми новими гаджетами, але компанії відмовилися від 100-мегапіксельних датчиків у своїх майбутніх смартфонах. На їхню думку прогрес в мобільній індустрії йде не в тому напрямку.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony запатентувала незвичайний контролер, який сподобається користувачам. Тепер в гаджет для консолі запровадять голосове керування, попутно додаючи мікрофон в сам геймпад.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені Китаю виявили скам'янілості незвичайного дракона, який був розміром з ворону, але мав довгих хвіст з кістками.