Космічний корабель НАСА “Кеплер” був розроблений для пошуку екзопланет шляхом пошуку зірок, які тьмяніють. На щастя, той же дизайн робить його ідеальним для виявлення інших астрономічних перехідних процесів - об'єктів, які згодом стають яскравішими або тьмяніше. Новий пошук архівних даних Кеплер виявив незвичайний супер-вибух від раніше невідомої карликової нові.

NASA назвала дату кінця світу
NASA назвала дату кінця світу

Розглянута зоряна система складається з білої карликової зірки з коричневим карликовим супутником, масою приблизно у одну десяту менше, ніж у білого карлика. Білий карлик - це час, що залишився ядро старіючої зірки, схожої на Сонце, і містить у собі матеріал на земній кулі розміром з Землю. Коричневий карлик - це об'єкт з масою від 10 до 80 Юпітерів, який занадто малий для ядерного синтезу.

Космос
Космос

Коричневий карлик оточує зірку білого карлика кожні 83 хвилини на відстані всього 250 000 миль (400 000 км) - приблизно на відстані від Землі до Місяця. Вони так близько, що сильна гравітація білого карлика знімає матеріал з коричневого карлика, висмоктуючи його сутність, як вампір. Це один з перших таких випадків, які вдалося виявити вченим.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що експерти оцінили роботу камери iPhone 11. Повідомляється, що компанія не змогла здивувати експертів новим смартфоном, і він займає далеко не лідируючі позиції в рейтингу.

Як повідомляв Знай.uа Google знайшла купу вразливостей в додатках від Apple. У браузері Safari виявили купу вразливостей.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft випадково злила дані 250 мільйонів користувачів. Схоже, у компанії з'явилися великі проблеми.