Супутник телевізійного мовлення Spaceway-1 компанії DirecTV може в будь-яку хвилину вибухнути на орбіті Землі. Про це вже повідомили у Федеральну комісію із зв'язку США.

У грудні в роботі супутника стався великий збій, який "призвів до значного і необоротного пошкодження батарей". В результаті космічний апарат може вибухнути, а його уламки знищать інші супутники на орбіті.

DirecTV попросила у комісії дозвіл перевести супутник на так звану "цвинтарну орбіту", яка знаходиться на 290 кілометрів далі від Землі.

супутник Spaceway-1 на орбіті Землі
супутник Spaceway-1 на орбіті Землі

Наголошується, що на зміну орбіти залишився всього місяць. Поки що супутник знаходиться на сонячній стороні, що дозволяє не використовувати батареї, а живити апаратуру за рахунок сонячної енергії. Але 25 лютого 2020 року Spaceway-1 перестане висвітлюватися Сонцем.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що транзитний супутник екзопланетного обстеження (TESS) виявив свою першу планету-аналог Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені вважають, що побудувати марсіанську місячну базу буде значно дешевше, ніж базу на самій планеті.

Також портал Знай.uа писав, що новий пошук архівних даних корабля NASA "Кеплер" виявив незвичайний супер-вибух від раніше невідомої карликової нови.