Депутати Європарламенту підтримали ініціативу, яка передбачає впровадження ня на території ЄС єдиного стандарту зарядки мобільних пристроїв. А це в свою чергу означає, що компанія Apple буде змушена відмовитися від свого стандартного роз’єму - Lightning, який використовується в iPhone.

Про це повідомляє іноземне видання BBC.

Як відзначається, за рішення стосовно того, аби відбувся перехід смартфонів на один єдиний роз'єм, проголосували 582 парламентарі, проти - 40. У ЄС такий крок пояснюють тим, що це допоможе значно скоротить кількість зарядних пристроїв, які, за оцінками, щороку становлять понад 51 тисячу тонн, та вберегти екологію планети.

"Це приносить надзвичайну шкоду довкіллю. Єдиний зарядний пристрій має підходити для всіх мобільних телефонів, планшетів, електронних книг та інших ґаджетів", — вважає член Європарламенту Алекс Аґіус Саліба.

USB-C
USB-C

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Наразі Європейська комісія має розробити правила переходу на новий універсальний стандарт, який саме - не уточнюється. Щоправда, експерти прогнозують, що цим єдиним стандартом, ймовірно, має стати USB-С - наразі він використовується на багатьох Android-смартфонах, а також на деяких пристроях Apple.

Також фахівці стверджують, що попри суперечки, Apple все ж буде змушена обладнати свої iPhone, призначені для європейського ринку, роз'ємами USB-C.

Дівчина з iPhone, 24 канал
Дівчина з iPhone, 24 канал

Нагадаємо, що компанія Apple похвалилася нереальним успіхом Apple Store: 50 мільярдів за додатки

Як повідомляв Знай.uа, компанія Samsung "позичила" логотип у Apple для нової технології: фото

Також Знай.uа повідомляв про Samsung, яка зробила віртуальну клавіатуру за допомогою столу і фронтальної камери.